-->

Bu Blogda Ara

2017/06/24

Sağlıklı Beslenerek Kilo Almak

sağlıklı beslenerek kilo almak, sağlıklı beslen kilo alKilo vermek için çabalayanlar gibi kilo almak için de çabalayıp, zayıf olmaktan vazgeçmek isteyenler de var elbet. İdeal kiloya ulaşmak için kilo almak için ne yemeliyim diye çoğu kişi düşünüyor. İlk olarak dengeli bir beslenme programının olması gerek. Boş kalori tüketerek de sağlık problemi oluşmasını sağlamaya da gerek yok. Araştırmalara göre ayda 1 veya 1.5 kilo almak sağlıklı bir şekilde sağlanabiliyor.


İlk olarak ideal kilonun, kilo hesaplayıcılar ile ortalama ne kadar olduğu belirlenmeli ve bu kiloya ulaşmak için beslenme programı oluşturulmalıdır. Günlük tüketilmesi gerekenden 300-500 kalori fazla tüketmek sağlıklı kilo almak için yeterli olacaktır.


Kilo almak için programa dahil edilmesi gereken besinler aşağıda yer almaktadır. Ancak herkes için belirtilen besinler uygun olmayabilir. Doktorun belli bir neden ile kullanmayın dediği besinler aşağıda yer alabilir ve bu durumda programınıza dahil etmeyiniz. Bu gibi durumda uzman bir diyetisyene danışmak faydalı olacaktır.

Hayvansal ve Bitkisel Yağlar: Et ve balık yağları kolesterol açısından yüksek miktar barındırır. Haftada az miktarda ve dikkat edilerek tüketilmelidir. Tereyağı ve balık yağı sağlıklı bir şekilde kilo aldırır. Hafta içine düzenli olarak belirli miktarda tüketilen bitkisel yağlar da sağlıklı olacaktır. Zeytinyağı, soya yağı, kanola gibi yağlar tüketilmelidir.

Peynir: Kalsiyum ve protein açısından oldukça önemli olan peynir kahvaltıda kesinlikle tüketilmelidir. Bol miktarda tüketmek için az yağlı tercih edilmeli, yağlı peynir tüketilirken ise dikkatli tüketilmelidir. Ayrıca süt ve süt ürünleri de kilo almak için önemli rol oynar.

Kuruyemişler: Fıstık, badem, kaju ve ceviz gibi besinler protein, kalori ve yağ asidi bakımından zengin ve sağlıklıdır. Ara öğünde her gün tüketilmelidir. 

Diğer Besinler: Bitter çikolata, fıstık ezmesi, yulaf ezmesi, patates, susam, yumurta, kuzu ciğeri, meyve ve sebzeler (özellik ile tropikal meyveler ve meyve suları), tam buğday ekmek, kırmızı et, pekmez, tahin.

Kilo Almak İçin Spor

Yağlı yiyecekler yiyerek sağlıksız bir şekilde beslenir ve sadece vücuttaki yağ oranı arttırılır. Yani yağlı yiyecekler ile alınan kilo bir o kadar da kolay verilir. Sabah kahvaltısı kilo almak ve kiloyu vücuda düzgün bir şekilde yayıp korumak için oldukça önemlidir. Bilindiği gibi sporcular sabah kahvaltını ortalama yarım saat durmadan yiyerek tamamlarlar. Öğlen ve akşam yemeklerinde yağlı yiyecekler olmaz ve oldukça az miktarda tüketirler. Sağlıklı kilo almak için protein bazlı yemek daha çok tercih edilir.

Fitness veya kas kütlesini arttıracak olan sporları yapmak, kilo almak ve kiloyu korumak için oldukça önemlidir. Sağlıklı besinler ile düzenli bir şekilde beslenerek ve spor yaparak yağ kütlesi değil kas kütlesi artacaktır. Bu sayede alınan kilo kısa bir sürede kaybedilmeyecek ve vücut daha dirençli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder