-->

Bu Blogda Ara

2017/07/23

Ciltteki Siyah Noktalar

Siyah Noktalara Çözüm
Yüzde olan aşırı yağlanma yüzünden zaman içerisinde siyah noktalar oluşur. Erken müdahale edilmediği zaman ise sivilceye dönüşür. Gözeneklerde bulunan fazla yağ birikimi sonunda siyah nokta görünümü oluşmaktadır. Kadın güzelliği için cilt önemli noktalardan biridir ve hiçbir kadın yüzünde siyah noktalar ile birlikte gezmek istemez.


Yüzdeki Siyah Noktaları Gidermek


Siyah nokta giderici için olan en etkili yöntem buhar banyosu olmaktadır. Kapta kaynatılan suya yüzünüzü yaklaştırın. Sıcak sudan çıkan buhar, gözeneklerin açılmasını sağlar ve yüzde bulunan yağın dışarı atılmasına yardım eder. Daha sonra ise yüzünüzü duru su ile yıkayın ve ardından nemlendirici krem de sürebilirsiniz.

Yüzden bulunan siyah noktalardan kısa sürede kurtulmak için uygulanan diğer yöntem ise siyah nokta bantları olmuştur. Ancak uzun süre boyunca etkili olmaz, o yüzden başka yöntemlere de gerek vardır. İşte evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz maskeler:



Yoğurt ve Limon Suyu


Bir kase yoğurt ve bir adet limonun suyunu karıştırın. Gözlere gelmeyecek şekilde karışımı yüzünüze yayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Maske kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın ve maskeyi çıkartın. Limon suyu cilt için dezenfekte edici bir role sahiptir, sivilceler ve siyah noktalar için idealdir. Yoğurt da cildi besler, nemlendirici etkiye sahiptir. Böylece yağ miktarı dengelenir. Haftada bir kez bu maske uygulanabilir.

Bal Maskesi


Bal, besleyici içeriğe sahip olduğu için yüze ince bir tabaka halinde sürüldüğünde iyi gelecektir. 15 – 20 dakika bekletildikten sonra masaj şeklinde ovalayarak ılık su ile yıkamalısınız. Her gün yapılabilen bir maskedir.

Elma Sirkesi


Siyah nokta temizlemede bir diğer yöntem ise elma sirkesidir. Su ile karıştırılan elma sirkesini yüzünüzde uygulayın ve su ile durulayın. Cildi yumuşatan elma sirkesi aynı zamanda akne gibi mikropları da öldürür.

Siyah Noktaları Sıkmak



Çoğu kişi siyah noktalara çözüm yolunu, siyah noktaları sıkmakta bulmaktadır. Araştırmalara göre siyah noktaların sıkılması için bir yöntem yoktur ve tavsiye edilmez. Siyah noktalar sıkıldığı zaman kılcal damarlara zarar da verir ve siyah noktaların yayılmasına ya da leke oluşumuna neden olur. Bu yüzden siyah noktaların sıkılmaması gerekir.


AYRICA BAKINIZ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder