-->

Bu Blogda Ara

2017/08/22

Yeterli Su İçtiğimizi Nasıl Anlayacağız?

yeterli su içmek
Suyun gerekliliği kaçınılmaz bir durum. Yeni doğan bir bebek bile belirli bir zamandan sonra su içmeye ihtiyaç duyuyor. Suyun faydaları da neredeyse herkes tarafından bilinmekte. 

Herkesin belirli miktarda günlük içmesi gereken su ihtiyacı ve zorunluluğu vardır. Bu sayede vücut gereken su miktarını karşılar ve su eksikliğine dayalı olarak komplekslere neden olmaz. Ancak yeterli derecede su içip içmediğimizi nasıl anlayacağız?

İçtiğimiz su miktarını her gün not alarak veya şişe üzerinden hesaplayarak da düzenli bir şekilde sürdüremeyiz. Elbet zaman eksikliğinden, iş yoğunluğundan vb. nedenlerden dolayı içtiğimiz su miktarını takip etmeyi unutabilir veya atlayabiliriz. Fakat vücudumuz için yeterli olan su miktarını karşılayıp karşılamadığımızı anlamak kolay bir yol ile sağlanmakta.

Uzman kişilerin dediğine göre günde 2 litre su tüketmek gerekiyor. Minimum derecede 6 - 8 bardak (1.2 litre) olmalı. Bu sayede sağlıklı bir vücut için gerekli olan su miktarı karşılanacaktır. Fakat vücut için gereken su miktarını bazı sebze, meyve, yiyecek ve içeceklerden de alıyoruz. Kahve ve çay içen kişiler, gerekli olan su miktarını bu şekilde sağladıklarını da düşünmekteler. Ancak aşırı bir şekilde kahve ve çay tüketimi vücutta olan su miktarını dışarı atmakta. Yani bu kişilerin daha fazla su tüketmesi gerekiyor. 


Doğal besinlerden gelen su miktarı vücut için tüm karşılamayı yapmaz. O yüzden günde minimum derecede belirtilen su miktarını da tüketmek gerekir. Tabi ki doğal olmayan besinlerin tüketimi söz konusu bile değil. Gazlı içeceklerde ve meyve sularında da aşırı miktarda şeker ve kalori bulunmakta. Bu durum da başka sorunlar ortaya çıkmasına neden olabilir. En sağlıklısı su ihtiyacını su tüketerek karşılamaktır.

Dr. Sarah Brewer'ın dediğine göre yeterince su içip içilmediğini anlamanın kolay ve en iyi yolu idrarın rengine bakmaktan geçiyor. Bu duruma göre de eğer idrar soluk saman renginde veya şeffafa yakın renkte ise vücut için yeterli olan su miktarının tüketildiğini gösteriyor. Ancak idrar daha koyu bir renkte ise daha fazla suyun tüketilmesinin gerekli olduğunu ortaya çıkarıyor.

AYRICA BAKINIZ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder